8 Kasım 2013 Cuma

Sabahları Makyaj Yapmaya Zaman Bulamıyor Musunuz?


Günaydın :)

Bugünkü yazım sabah makyaj yapmaya zaman bulamayanlar için...

Ben yeni mezunum ama okul zamanı sabah makyaj yapmak için erken kalkamadığımda, çok az zamanım olduğunda hep bu ürünleri kullanıp kısa zamanda insan içine çıkabilir bi hale gelirdim.

Goodmorning :)

Today's post is special for the ones that doesn't have much time in the morning to apply makeup.

I'm newly graduated from an university and i used to apply my makeup with this products when i woke up early to go the class.


Öncelikle dünya tarihinin en pratik fondöten - kapatıcı - cilt tonu düzenleyici ürünüyle başlayayım; Garnier Roll On... 

Full kapatıcı bir fondötenle yada iyi bir göz altı kapatıcısıyla yarışamaz belki ama göz altlarından başlayarak, burun, alın, tüm sorunlu bölgelerde hatta tüm yüzde; cilt tonunu eşitlemek, yüzünüze daha iyi bir görünüm vermek için daha pratik bir ürün OLAMAZ ! Fırçaya ihtiyaç yok, roll onu sayesinde hızlıca sürüp parmaklarla dağıtın, bitti.

Let me start with the most practical foundation - concealer - skintone corrector ; Garnier Roll On...

Maybe it can not beat a full coverage foundation or concealer but it is brilliant to apply undereyes and problematic areas or even all over the face to correct the skin a little bit and makes it better. You don't need a brush, just apply it quickly and pat it with your fingers and you are done.


Far...Tercihim mat, doğal bir gölge. Favorim Urban Decay Naked Basics paletindeki Naked 2 yada benzer mat farlar mesela Bobbi Brown Hot Stone yada Taupe. MAC 217 gibi bir fırçayla tüm kapağa hızlıca uyguluyorum.

Eyeshadow. I need a matte and natural looking shadow. My favourite is Naked 2 on my Urban Decay Naked Basics Palette or similar eyeshadows like Bobbi Brown Hot Stone or Taupe. I apply it all over the eyelid with a MAC 217 brush.


Nars Soft Touch Shadow Pencil ' Goddess' alt kısmında yer alan renk gibi pembe tonlu bir ışıltı şampanya rengi. Sürümü yumuşak ve parmak uçlarıyla dağıtmak için için çok uygun.

Nars Soft Touch Shadow Pencil ' Goddess' is a shimmery champagne with a touch of pink. Its is very smooth and suitable for blending with fingertips.



Göz pınarlarını ve kaş altını aydınlatmak için ideal. Bu ufak adım size inanılmaz bir fark yaratacak ve daha dinç görünmenizi sağlayacak.

It is a great highlight for your inner corners and browbone. This step will create a big difference and make you more awake.


Yüze gelecek olursak ihtiyacımız bir bronzlaştırıcı yada allık olarak da kullanabileceğimiz çok amaçlı bir ürün ve bir krem aydınlatıcı.

Lets come to the face! What we need is a versatile product to use as a bronzer or a blush and a cream highligter.


MAC Mineralize Skin Finish' in benim cilt tonuma göre oldukça koyu bir rengi bu iş için son derece uygun. İster tüm yüze bronzlaştıcı olarak kullan ister allık olarak, hafif yapısı ve doğal tonu sayesinde hataya imkan vermiyor.

I have a MAC Mineralize Skin Finish which is a lot darker than my actual skintone and i use it as a bronzer or a blush. It is so light and you can not do a mistake with it. 


İşte tüm zamanların en sevdiğim aydınlatıcısı ! MAC Cream Color Base 'Pearl' çok çok açık bir altın rengi, yüzde inanılmaz doğal duruyor. Toz aydınlatıcılardan kesinlikle daha etkili. Açık tenler de rahatlıkla kullanabilir; ben NC20 yim ama öyle yüzümde altın altın durmuyor, doğal bir ışıltı katıyor böylece inanılmaz sağlıklı görünüyorsunuz. 

En güzel yanı ise çok pratik olması; parmağınızı önce ürüne dokundurun sonra yanaklarınızm üst taraflarına pıt pıt dağıtmak 2 saniye...

My all time favourite highlighter is MAC Cream Color Base in 'Pearl' which is a light gold that looks so natural on the face. It is definetely more effective than a powder highlighter. Lighter skintones can also use it, i'm NC20 and it doesn't look 'gold' , it just gives me a healty glow.

It is so practical to use, just pat it with your fingers and after 2 secons you'r good to go...



Rimel tabiki makyajin olmazsa olmazı...1 kat bile olsa mutlaka sürerim.

Mascara is definetely a must have in my morning routine. I don't leave the house without appliying mascara.


Ruj içinde tercihim sabah kuru dudaklarımı nemlemdirecek, hem renk verip hem de parlatıcı etkisi yaratacak bir ürün. Bunun enn güzel örneklerinden biri Dior Addict ' Singuliere', çok doğal duran açık bir pembe. 


Loreal Paris'in de Dior Addict serisinden esinlenip çıkardığı Caresse serisinin 03 rengi tam olarak Dior' un yerini tutamasa da benzer bi ürün.

I like a lipstick that has a lip balm texture in the morning to moisturize my dry lips. My choise is Dior Addict in 'Singuliere' which is perfect natural looking light pink color.

Loreal Paris Caresse in 03 looks similar it can be an alternative but can not beat Dior one. 


Daha ten rengi duran ve parlatıcı oranı yüksek bir şey istersem de Clarins Instant Light Natural Lip Perfector kullanıyorum. Bu da yapış yapış olmayan daha çok dudak nemlendiricisi kıvamında sevdiğim bir ürün. Çantaya atmak için de ideal.

If i want something a bit more nude and glossy, i prefer Clarins Instant Light Natural Lip Perfector. It is not a sticky lipgloss but  lipbalm- lipgloss kind of a product that i like a lot. It is also good for to keep it in your handbag for touch ups.

Bunları uygulamak 10 dakikadan fazla sürmüyor ve süper bir makyaj olmasa da sabah uyandığımız halden çok daha sağlıklı, dinç ve rahat görünüyoruz. 

To apply all of this products takes max 10 minutes and you look more healty and awake. What is your morning makeup routine for school or work days?

Sizin sabah telaşında kullandığınız pratik ürünler neler ? 



8 yorum:

  1. Mac MSF ve Garnier benimde çok severek kullandığım ürünler ;)

    YanıtlaSil
  2. En sevdigim urunleri secmissin cnm:)

    YanıtlaSil
  3. E daha ne olsun ki:)
    Sürülcek şeylerin hepsi var burda :)
    Zaman meselesi ise kişinin pratikliği yada uyuşukluğu ile ilgilidir yada o anki ruh haliyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen daha basit makyajları tercih ediyorsan normak böyle düşünmen cnm :)

      Sil
  4. sen ve görkemde gördükten sonra garnier şart oldu kalkmadıysa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım satılıyor o sürekli..herzaman bulabilirsin :)

      Sil