4 Kasım 2013 Pazartesi

Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner


İşte karşınızda mükemmel bir eyeliner ! Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner su geçirmez yapısıyla ve uygun fiyatıyla bana göre pek çok pahalı eyelinerın pabucunu dama attı.

Here we have the perfect gel eyeliner ! Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner is waterproof and cheap so it is quickly gaining popularity.


Maybelline' ın bu eyelinerının ülkemize gelmesine çok sevindim. Jel eyeliner konusunda uygun fiyatlı ürünlerdeki eksiği kapattı öncelikle. Ayrıca yapısı inanılmaz güzel; oldukça yumuşak ve çok pigmentli. Fırçayı hafif gezdirirseniz bile, bir göze tamamen yetecek ürün geliyor.

We couldn't find a good gel eyeliner in the drugstore that's why I'm so glad that these gel eyeliners are now available in Turkey. They are remarkable smooth and very highly pigmented which makes it so easier to apply.


Çok fazla eyeliner kullanmadığıma daha önce değinmiştim. Genelde özel ve dramatik olmasında sakınca bulunmayan makyajlarda eyeliner kullanıyorum çünkü gözlerim büyük ve yuvarlak olduğu için eyeliner iyice büyütüyo ve günlük hayat içinde biraz fazla buluyorum bu görüntüyü. 

Daha önce Shu Uemura' nın Painting Liner olarak geçen jel eyelinerını almıştım. Bu eyeliner 25 dolardı. 50 lira gibi bişeye tekabül ediyo. Maybelline ise 25 TL, ben yüzde 50 indirimde almıştım.

I have big round eyes and eyeliner makes me look too dramatic so, i don't use it daily. I bought Shu Uemura Painting Liner in Black before and it was 25$ whereas Maybelline Gel Eyeliner 13$ (I bought mine %50 Off )


Bu ikisini kıyaslayacak olursak; Shu Uemura'nın daha mat olduğunu söyleyebilirim. Fotoğrafta da bunu yakalamaya çalıştım. Maybelline ışıkta parlarken, Shu Uemura katran gibi görünüyor :) Bu nedenle de Maybelline' in sürümü daha yumuşak ve kolay ama Shu Uemura daha sert ve kurumaya daha meyilli. Zaten oldukça kurudu. Mat olması daha iyi sanırım ama okadar çabuk kurudu ki hergün eyeliner kullanan biri bile bunu kurutmadan bitiremez bence. Bu yüzden Maybelline bana daha uygun. 

If we compare them i can easily say that Shu Uemura one is more matte than Maybelline. That's why Maybelline is smoother and easier to apply whereas Shu Uemura is stiffer and drier. Mine is already dried up. Maybe its better that it is more matte than the Maybelline but it dries so quickly, i don't think anyone can finish it up before it dries. Therefore Maybelline one suits me well.


Elimde de uygulanmış hallerini görebilirsiniz. En üstte yoğun şekilde sürülmüş Maybelline var, ortada ise fırçaya çok alarak dağıttım onu, hafif uygulanmış halini görün diye. En alttaki de Shu Uemura, zaten matlığından ve yer yer parça parça olmasından anlaşılıyor.

Here you can see them on my hand. At the top, there is a heavy swatch of Maybelline and in the middle you can see the lighter swatch. Bottom one is Shu Uemura; you can already tell, it looks more matte and flakey.


Bunlar da bendeki eyeliner fırçaları...Soldan sağa doğru gidersek;

Maybelline Gel Eyeliner ile beraber gelen fırça; oldukça kalın ve bence eyeliner için pek uygun değil, ben ruj için kullanıyorum.
Sephora'nın kesik uçlu eyeliner fırçası; sentetik ve kılları çok sık değil, kuyruklu ince eyelinerlar için oldukça kullanışlı. 
MAC 266; doğal kıllardan oluşuyo ve benim eyeliner için 2. favorim ayrıca farlarla eyeliner yapmak için de çok iyi
Real Techiniques Pointed Eyeliner fırçası; eyeliner için fazla kalın olduğunu düşünüyorum, nokta atışı kapatıcı uygulaması için daha uygun.
Sigma Small Eyeliner fırça E10; ince ucuyla eyelinera çok kolay hükmedebiliyorsunuz. Benim jel eyelinerlar için favori fırçam.
Smashbox Arched Liner fırça #21 ; kendiliğinden eğik bi ucu var. Bunlar bi dönem çok popülerdi ozaman almıştım. Sürüşü belki daha rahat ama fırçası kalın olduğu için eyeliner okadar ince olmuyo bununla da. 

These are the all eyeliner brushes that i have. From left to right;

Brush that comes with the Maybelline Gel Eyeliner; i think it is too large for eyeliner application, i use it to apply lipstick.
Sephora Angled Eyeliner Brush; it is synthetic and not so stiff, useful for making flicks.
MAC 266 Brush; It has angle and natural hairs which makes it perfect. My second favourite for gel liner application.
Real Techiniques Pointed Eyeliner Brush; Its too thick for eyeliner application but great for pin point concealer.
Sigma Small Eyeliner Brush E10; Its my favourite for precise eyeliner application, thin brush makes it so easy. Definetely a must have.
Smashbox Arched Liner Brush #21 ; It has an arch which makes the application easier but the brush is not so thin that's why i prefer Sigma one.


Umarım bi nebze de olsa yardımcı olmuşumdur. Artık hergün yeni bi yazı var blogta lütfen takipte kalın, herkese güzel günler ! 

I hope that will help some of you. Now i post every single day, so please make sure you follow me on GFC or Bloglovin. Have a lovely day!





Beni Takip Edin - Follow Me ;

Bloglovin : TIKLAYIN

Twitter: @PuchiLFashion - TIKLAYIN

Bumerang Blog Ödüllerinde bana oy vermek isterseniz; TIKLAYIN


1 yorum:

  1. ben bir tülü jel eyelner kullanamadıgım için okumakla yetindm.

    YanıtlaSil