2 Kasım 2013 Cumartesi

Mac Naked Pigment ; Mükemmel Aydınlatıcı


Merhabalar herkese,

Bugün MAC 'in saklı kalmış güzelliklerinden birini tanıtacağım; Naked Pigment...Öncelikle pigment de ne diyenler için söyleyeyim, pigment içeriği yoğun olan renkli pudradır. MAC 'in farlarından, allıklarından daha yoğun renk veren bu toz pudralar renklerine ve isteğe bağlı olarak, yüzün her yerinde toz halinde yada ıslatılarak çok amaçlı şekilde kullanılabilirler.


 MAC 'in aslında en ünlü pigmenti beyaz-altın tonlarda olan Vanilla 'dır; aydınlatıcı yada far olarak kullanıldığını pek çok blogta yada Youtube' da görmüş olabilirsiniz. Onun da yazısını yakında yazacağım ama şu kadarını söyleyebilirim, Vanilla günlük kullanım için biraz fazla olabiliyor bu nedenle ben Naked 'ı daha çok seviyorum.


Gelelim renge...Altın ve pembe ışıltılarla karıştırılmış bej diyebilirim bu renk için. İlk bakışta pembelik asla belli olmuyor, altın ışıltılı bej gibi. Ama uyguladığınız da içindeki hafif pembeliği görebiliyorsunuz. Şimdi baktım MAC 'in sitesinde bu rengi sedefli bej olarak tanımlamışlar. Ama kesinlikle altın-pembe sedefli bi bej olduğunu söyleyebilirim. 

Hem far olarak; göz kapağında yada gözün iç tarafını aydınlatmak için, hem de yanakların üst kısmında aydınlatıcı olarak kullanmak için çok güzel ve doğal bir renk. Vanilla kadar da açık olmadığı için günlük kullanımda çok daha ideal kesinlikle.


Pigmentleri ben çok seviyorum. Hem miktar açısından bir hayli fazlalar hem de çok çok çok az bir miktar yetiyor ve artıyor bile. Bu kutu size uzuuuuun zaman yeter. Tek kötü yanı kullanımı biraz sıkıntılı...Her yere sıçramaya ve dökülmeye meyilli. O yüzden ben far olarak kullanacaksam MAC 239 düz fırçamı üstüne azcık dokundurup göz kapağıma bastırır şekilde pıt pıt pıt yaparak uyguluyorum.

Aydınlatıcı olarak kullanacaksam da istediğim yoğunluğa bağlı olarak; hafif uygulamak için Benefit fan fırçamla, daha yoğun bir uygulama için de Real Tecniques Contour fırçamla, fırçaya çok hafif dokundurup kendi siyah kapanın iç tarafında fırçayı çevirerek eşit dağılmasını sağladıktan sonra uyguluyorum ve sonuçtan çok memnun kalıyorum. Ama dediğim gibi bu ürünler için hafif bi uygulama şart, disko topuna dönmek istemiyorsanız elinizi korkak alıştırın :)


Yukarıda NC20 tendeki halini görebilirsiniz. Fotoğrafın alt kısmına parmakla yoğun halde sürdüm onu bariz görebiliyorsunuz zaten üst tarafta da dağıttım biraz, ne kadar doğal bir ışıltı verdiğini görebilirsiniz. Ben bunu Amerika' dan arkadaşıma getirttim 21 dolara satılıyor orada. Türkiye MAC 'ten de 63 liraya edinebilirsiniz.

Hürriyet Bumerang Blog Ödülleri hala devam ediyor. Ben de bu ödüllere 'En Tarz Blog' dalında katıldım. 2 saniyenizi ayırıp bana oy gönderirseniz çok çok çok mutlu olurum :) Aşağıdaki kutucuğa tıklayarak ilgili sayfaya gidebilirsiniz. 

Bumerang Ödülleri Oy Ver!


Çok teşekkürler, herkese güzel haftasonları :)
                           



2 yorum:

  1. bende testerı var aydınlatıcı olarak denememiştim en yakın zamanda deniycem :)

    YanıtlaSil