4 Kasım 2013 Pazartesi

Bütün Makyaj Malzemeleriniz Kaybolsa ?


Merhaba, umarım herkesin pazartesisi güzel geçiyordur :)

Bugün bir süredir Youtube' da dönen bi Tag üzerine yazmaya karar verdim; Birden bütün makyaj malzemeleriniz kaybolsa alacağınız şeyler ne olur? 

Öncelikle şunu söyleyeyim ki, makyaj benim için herşeyden önce bi hobi, sadece insan içine iyi çıkayım diye günlük rutinimin bi parçası değil bu nedenle de bütün makyaj malzemelerim kaybolsa bi süre kendime gelebileceğimi sanmıyorum :)

Diyelim ki hiçbir makyaj malzememiz yok ve sonuçta bi koleksiyona sahip olmak içinde de Richie Rich değilsek eğer uzun bir birikim gerekir. Bu yüzden bir seferde tüm temel gerekli şeyleri alacaksak fiyatları uygun olmalı...


Fondötenle başlayalım sonuçta en temel şey o. Benim uygun fiyatlı markalarda favori fondötenim Loreal True Match. Alalı daha çok zaman geçmemesine rağmen bu fondöteni çok sevdim. İnce ve ipeksi bi yapısı var, bana Armani Maestro fondöteni hatırlatıyo yapı olarak. Kapatıcılığı da oldukça iyi, orta-full diyebilirim. 50 TL sanırım, indirimlerde 25 TL ye almıştım ben. Bunu yenemezsiniz yani, alın gitsin :)

Kapatıcı olarak ise Maybelline Dream Lumi Touch kesinlikle ideal. 20 TL öncelikle. Çizgilere dolmuyo, orta derece kapatıyo, hafif yapısı sayesinde aydınlatıcı olarak da kullanılabilir daha ne olsun :)


Gelelim far konusuna...Ben eyeliner insanı değilim, çok nadir eyeliner sürerim ama farsız çıkmam. Bu yüzden bütün makyaj malzemelerim kaybolsaydı mutlaka far alırdım diye düşündüm. Aklıma ilk gelen uygun fiyatlarıyla gönlümü çelmiş, Maybelline Color Tattoolar... Bunları duymayanınız kalmamıştır ama krem, sabitleniyo, fazla bozulmuyo, Taupe, Pink Gold, On and On Bronz en doğal renkleri, ucuz olduklarını söylemiş miydim?


Farsız çıkmam demiştim...Maybelline Color tattooları sabitlemek hatta onlarla beraber kombinleyerek farklı makyajlar yapmak için böyle bi palet alırdım kesinlikle. Bu fotoğraftaki meşhur Urban Decay Naked palette, ülkemizde satılmıyor fakat bunu örnek olması için koydum. Bütün makyaj malzemelerim kayboldu gidip MAC 'ten 10 tane farı çat diye alamayacağım için bu tip bir palet almak daha hesaplı olur. Bende yok ama Too Faced, Benefit, The Balm hatta Sephora bile bu tip doğal renkler barındıran güzel paletler yapıyorlar, onlardan bir tane edinirdim.


Yüz içinse allık ve aydınlatıcı vazgeçilmezim. Aslında pudra ve bronzlaştırıcı da koyabilirdim buraya; pudra olarak Rimmel Stay Matte ve bronzlaştırıcı olarak The Balm yada Bourjois uygun olurdu fakat kışa girdiğimiz için bronzlaştırıcıyı hemen almazdım ben, pudrasız da idare ederim diye düşündüm ve minimumda tutmak istedim. Sonuçta bir sürü masraf çıktı hepsini bi seferde alamayabilirim :)
Allık olarak benim tercihim Rimmel Live Pink yada Essence Floral Grunge. Floral Grunge eski bi koleksiyonda çıkmıştı ama Gratis yada Watsonslarda hemen hemen her markada pek çok hesaplı allık bulmak mümkün. 
Aydınlatıcı olarak ise The Balm Mary-loumanizer 40 liralık fiyatıyla biraz evdeki hesaba uymayabilir ama indirimi bekleyerek kavuşabiliriz bu bebeğe :)

Ahh...İşte benim tüm zamanlarda en en en sevdiğim, 10 da fazla kere alıp köküne kadar kullandığım rimelim; Maybelline The Colossal... Başka rimellerim varsa bile bunu herzaman almışımdır. Dior Show, Clinique High Impact gibi pek çok ünlü rimelden daha çok beğendiğim bi rimel. Hemen kuruyo, hacim artı uzunluğu oldukça güzel bi şekilde veriyo; tek kusuru bazen kırıntılanıp gözüme düşebiliyo sanırım biraz eskidiğinde yapıyo bunu. Her zaman alırım bunu hatta fotoğraftaki de bitti artık can çekişiyo yenisini almak yakındır.


Gelelim rujlara...Bu en kolay kategori; Rimmel, Maybelline, Loreal çok çok güzel rujlar yapıyo. Fotoğrafta da benim en sevdiklerimi görebilirsiniz. Bendeki Rimmel' ların hepsi mat ( Kokularından nefret ediyorum bunların!!! Korkunç bi yapay meyve kokusu, keşke düz ruj kokusu yapsalarmış! ) Maybelline' ler simli ve ışıltılı yapıda, Loreal ise dudak nemlendiricisi formunda olanlardan. Rimmel' ın Kate Moss değil ama kendi koleksiyonunda çıkardıklarını da çok beğeniyorum. Renk tercihine göre seçenek çok yani.


Bunları şu sıralar bulmak biraz zorlaştı. Eskiden heryerde vardı. GoldenLady markasının dudak kalemlerinden bahsediyorum. Tesadüfen bulup almıştım bunları, renkleri inanılmaz çeşitli özellikle de doğal dudak renklerinin her tonu vardı hemen hemen ki, MAC 'te bile bulamamıştım o tonları. Tek sorunu yapılarında bi katıklık var, çok sürerseniz zamk şeklinde oluyo ama 1-2 liraydı tanesi yaniii alt edilemez bence :) 


Şimdiii geldik en zor kısma; makyaj fırçaları... Şöyle bi gerçek var iyi ve doğru makyaj fırçalarınız olmadan güzel makyaj biraz zor. Tabiki bin tane olması gerekmiyo; fondöten için Real Techniques Buffing yada Stippling çok ideal yada onu sipariş veremeyiz derseniz Eco Tools kesik uçlu fırça mükemmel...
Yüzdeki toz ürünlerde ise aslında ben bu sentetik fırçaları pek sevmiyorum. Sebebi de sentetikler daha çabuk nemleniyolar ve ürünü yüze kalıp şekilde yerleştirme eğilimleri daha yüksek oluyo ayrıca nemli fırçayla allık yada bronzlaştırıcı kullanırsanız ürün de nemleniyor ve üstü taşlaşıyor. Bu yüzden ben yüzde kullandığım sentetik fırçaları çok sık yıkarım. Sentetiklerde de Eco Tools da ve Real Techniques ' de yüz için güzel seçenekler bulabiliriz. Mesela orta boyutta bi pudra fırçası pudra, allık ve bronzlaştırıcı uygulamak için işimizi görecektir tek başına.
Göz içinse özellikle de toz far kullanacaksak buraya koymadım ama paraya kıyıp bi MAC 239 ve 217 almak şart yani hatta 224 de benim için vazgeçilmez... Sigma' dan da alabiliriz yarı fiyatına ama uzun vadede MAC almak daha uzun ömürlü olacaktır zira bendeki Sigma 217 versiyonunun dibi yeşillendi...Kalite kesinlikle kendini belli ediyo o yüzden fırçada masraftan kaçmamak en doğrusu.

Şimdilik aklıma gelenler bukadar... Sizin makyaj malzemeleriniz kaybolsaydı neler alırdınız paylaşırsanız çok sevinirim, sizin yorumlarınızı okumak çok hoşuma gidiyo :)

Şu sıralar her güne yeni bi yazı uygulaması yapmaya çalışıyorum lütfen takipte kalın,

Allah herkese sendromsuz pazartesiler nasip etsin :) 

Çok yakında görüşmek üzere, Hoşçakalınnn...

17 yorum:

  1. Başlığı okuyunca ben ne yaparım diye düşünmeye çalıştım ama dü-şü-ne-me-dim! Yazın da çok ayrıntılı ve açıklayıcı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insan bi dusunemiyo dimi :) tesekkur ederim canimm

      Sil
  2. ay düşüncesi bile kötü ama hepsi kaybolsa direk nars allık ve ud farlara giderim herhalde..:-))

    YanıtlaSil
  3. valla bende hiç düşünmemiştim.başlığı okuyunca kötü oldum birden :)))

    YanıtlaSil
  4. Başlığı okuyunca nefesim kesildi birden. Hayır düşünmek istemiyorum :(

    YanıtlaSil
  5. yazın çok güzel olmuş, keyifle okudum.
    dün akşam nars turkish delight lipglossumu kaybettiğimi sandım ve aslında son zamanlarda çok da sevmiyor olsam da içimden bir şeryler koptu gitti...sonra buldum neyse ki.)
    bir defa da yanımda taşıdığım makyaj çantamı kaybettiğimi sanıp tüm gün üzüntüden heder olmuştum. sanırım telefonumu falan kaybetsem o kadar üzülmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :)

      sana bişey söyliyim mii turkish delighta üzülünür ama :)) benim de ilk aldığım parlatıcı oydu ki pek kullanmam normalde

      Sil
  6. goldenlady allığm vardı benimde allık almak istedğimde ve kozmetikten anlamadıgım zamanlar öneriyle almıştım ama çöpe attım kocaman duruyordu eski bir marka olduğunu bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık üretilmiyor sanırım yada hiç denk gelmedik ondan bilmiyoruz :)

      Sil
  7. Makyaj malzemelerim kaybolursa öncelikle böğüre böğüre ağlarım, çünki koleksiyonuma çok emek verdim ben :)

    YanıtlaSil
  8. Bayıldımm bu yazıya. :) İzninle ilk fırsatta ben de yazmak istiyorum böyle bir yazı. ;)

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle maskara lipgloss ve bb krem sonrası elbet gelir :))) bir de daha uygun fiyatlı makyaj fırçası öneriniz var mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım alabiliyorsan Real Techiniques, Zoeva, Sigma veya Eco Tools ve The Balm fırçalar gayet güzel ve uygun fiyatlı fırça seçenekleri :)

      Sil
  10. ölürüm ben yahu :/ okadar yatırım yapmışım lancome standını eve taşımışım ıı hiçbir yere kaybolamaz onlar nereye gidiyorlarmış benden izinsiz :D

    YanıtlaSil