27 Eylül 2013 Cuma

Bitenler


Çok fazla ürün bitirmiyorum sanırım, en son bitenler yazısı yazdığımdan beri oldukça zaman geçmiş... Neler var bakacak olursak bir adet şampuan, yüz temizleme jeli, yüz için peeling, duş jeli ve saç için yumuşatıcı bir sprey...


Murad Clarifiying Cleanser, akneli ciltler için satılan bu yüz temizleme jeli yüzdeki bakteriyi %99 oranında temizliyor iddiasıyla satılılıyor. Açıkcası ben normalde 100 lira civarında olan bu ürünü almazdım fiyatından ötürü. Bir alışverişimde bunun testerı verilmişti, cildimin hafif sorunlu olduğu bi gün kullandım ve cildim ertesi güne tamamen düzeldiği için çok etkilenip almıştım bunu. Ama o tester etkisi yoğunlaştırılmış versiyonu muydu nedir ürünün kendisinden öyle bi etki bulamadım. Çok akneli bi cildim yok ama tek tük sivilcelerim çıkar ara ara onlara da herhangi bir farkı olmadı. Bir daha almam.

Estee Lauder Soft Clean Moisture Rich Exfoliator, krem yapıda içinde çok minik partiküller bulunduran bir peeling. Bunu Elca' dan 20 lira gibi bişeye görünce almıştım. Estee Lauder ' in cilt bakım ürünlerini genelde başarılı buluyorum, 20 liraya da bişey kaybetmem diyerek almıştım. Çok hassas, çok kuru cildi olanlar için uygun bir peeling. Yapısı krem gibi ve nemlendiren bir etkisi var. Ama benim karma cildim için fazla hafif geldi. Bir daha almam.


Saç konusunda biraz takıntılıyım son zamanlarda. Saçım oldukça uzun ve boyalı saç olduğu için uçlar kuru ve çatal çatal ama saçım düz olduğu için de üstler hacimsiz ve basık. Bu nedenle saçı çok basan, yapıştıran şampuan kullanmayıp, uçlara duşta krem ve duştan sonra da krem, yağ gibi yumuşatan ürünler kullanıyorum. Bu John Frieda' nın Full Repair Sheer Mist adlı spreyini de öyle gratiste tehlikeli bir şekilde dolanırken almıştım. Fiyatı 15-20 lira gibi birşeydi. Gerçekten yumuşatıyor ve kokusu da çok güzel. Tekrar alırım.

Şampuan ise yine John Frieda' nın şampuanı fakar Türkiye' de satılmayan John Frieda Root Awakening adlı serisinden. Bu serinin hedefi saç diplerini güçlendirerek saçı kırılmalara karşı korumak... Açıkcası ben böyle bir etkisini göremedim. Bu şampuanın bana göre tek özelliği çok güzel kokması hariç (şekerli nane gibi kokuyor) saçın diplerini iyi temizleyerek saçı kabartması. İlk zamanlar çok sevdim ama sonlarına doğru saçımı fazla asi yaptığını gözlemlediğim için bitmesine sevindim. Bir daha alabilirdim aslında ama zaten alamam.


Lush' ın en en en sevdiğim kışlık duş jeli...Yazın Dirty 'i kullanıyorum. Bunun kokusu yasemin ağırlıklı fakat tam çiçek ferahlığı yok, vanilya falan karışmış gibi daha ağır tatlımsı bi kokusu var. Kışın çok seviyorum. Bunu yaz başında 1 parmak kalacak kadar bırakmıştım aslında, yazın çok az kullandım. Tekrar alırım tabiki devamlı aldığım bir ürün.

Şimdilik bukadar , Real Techiniques Core Collection fırça çekilişim hala devam ediyor, haberi olmayanlar şu linkten katılabilir;




Hoşçakalın :)

1 yorum:

  1. Gelsiin yeniler ozaman,bayramda indirimde bişiler alırsın artık canım,,Lush ürünlerini bile deneyemiyorum buralarda hiç yok :/

    YanıtlaSil