6 Eylül 2013 Cuma

Amerika' dan Mac Kozmetik Alışverişim


Merhaba, geçen gün Amerika'dan Amerikadaniste vasitasıyla yaptığım makyaj fırçalarının yazısını yazmıştım. Bugün ise bi arkadaşım aracılığıyla yaptığım Mac alışverişinde sıra. Öncelikle şunu söylemek istiyorum Mac' ten aldığım bu ürünlerin hepsi Mac' in kalıcı ürünlerinden olduğu için her daim Türkiye Mac şubelerinde yada artık online olarak Mac' in sitesinden ulaşabileceğiniz ürünlerdir. Ben sadece bunları uzun süredir almak istediğim ve Amerika'da fiyatları daha uygun olduğu için arkadaşım gittiğinde ona topluca aldırdım.


Gelelim neler aldığıma...Öncelikle Türkiye'de fiyatların çok çok abartılmış olduğunu düşünüyorum. Amerika'da allıkların 21 dolar farların da 15 dolar olduğunu düşününce burada allıkların 68 tl ve farların 50 tl olması cidden saçmalık. Neredeyse 2 katı... Refill dedikleri ambalajsız (palet için) ürünler daha uyguna geliyor ama yine de çok kazıklandığımızı düşünüyorum.

Aldıklarıma gelirsek, Pink Swoon ve Melba allığı ; Soba, Soft Brown, Sable, Twinks ve Club farların refill formda olanlarını ve son olarak da Naked Pigmenti aldım. Buarada gözde far, yanakta allık yada aydınlatıcı gibi çok amaçlı kullanılan pigmentler Amerika' da 21 dolar ( doların 2 lira olduğunu düşünürsek 42 tl ) burada ise 63 tl.

Fotoğrafları cep telefonumla çektim ama renklerini birebir verdiğini düşünüyorum. Daha sonra isterseniz daha detaylı yazılarını yazarım, şimdilik kısaca değineceğim.


İlk far yukarıda gördüğünüz Twinks. Bu far daha önce hiç dikkatimi çekmemişti. Sevdiğim youtuberların birinin favorisi olduğu için bi denemek istedim, iyiki de almışım. O kız mavi gözlüydü ama kahverengi gözlere de çok yakışan bir renk olduğunu düşünüyorum. Bu renk içinde kırmızı-mor ışıltılar barındıran bir kahve.


Bu ise Sable.. Twinks' e oldukça benziyor ama daha açık ve sürdüğünüzde bence oldukça farklı. Twinks gibi mor durmuyor içinde altın ışıltılar bulunduran bir  morumsu pembe ama daha çok pembe tarafı ağır basıyor. Koyu farları sevmeyenler için ideal. Satin taupe' un pembe giyen kız kardeşi gibi.


Soft Brown ise saplantım olan crease (göz çukuru, gözün katlandığı yer) renklerinden. Tam fotoğraftaki gibi turuncu-pembe tonlu mat bir far. Yine youtube aracılığıyla kullanıldığını görüp denemek istedim. Farlara özellikle de koyu renklerle yapılan dumanlı makyajlarda makyaja daha sıcak bir görünüm kazandıracağı kesin.


Soba, fotoğrafta biraz fazla canlı çıkmış ama normalde tamamen içinde ışıltılar bulunduran kirli sarı- kahve bir far. Bunu henüz kullanma fırsatım olmadı ama enteresan bi fara benziyor. Deneyip yazısını yazacağım.


Club ise Mac' in en meşhur farlarından. Öncelikle böyle yemyeşil durduğuna bakmayın duocrom yapıda, yanar döner bir far, Koyu çam yeşiliyken kahverengi oluyor. Henüz denemedim bunu da yazısı gelecek.


Allıklar; pembe olan Pink Swoon, diğeri hernekadar fotoğraflarda biraz koyu ve soluk çıkmış olsa da Melba...


İkiside yüzde mat duruyor, içlerinde bir ışıltı yok. Melba bende daha önce vardı hatta Mac' ten ilk aldığım allıktı ama ben yazın almıştım yüzümde turuncu ve kirli bularak sevmemiş bir arkadaşıma hediye etmiştim ki google görsellerdeki swatchlarında çok çok güzel bir pembe-şeftali olduğunu düşünerek bu allığa bir şans daha vermek istedim. Belki ozaman amatörlüğüme denk geldi doğru fırçayla ve doğru şekilde kullanamadım bilmiyorum.
 Pink swoon ise çok çok güzel sıcak tonlu bir pembe. Yüzde çok doğal olacağına eminim. Deneyip göreceğiz.


Gelelim Naked Pigmente...Bu pigmenti ilk kez Kim Kardashian' ın kendi yayınladığı, kendi makyözüne bir dergi kapağı çekimi için yaptırdığı makyajda görmüş ve çok beğenmiştim. Ama sonra unuttum varlığını ve pigmentler burada pahalı olduğu için ona öncelik vermedim bi türlü. Almak yeni kısmet oldu...


Krem rengi gibi özünde ama beyaz altın ışıltılı bir far. Dior' un Nude aydınlatıcı pudrasına benziyor biraz. Hem gözde altınımsı ama bir Woodwinked yada Retrospect kadar altın durmayan, ışıltılı bir far istediğimde yada aydınlatıcı olarak kullanacağım bu farı. Ayrıca yazısını yazmamı isterseniz yazarım, lütfen yorum kısmında belirtin.

Bir süre alışveriş yok orası kesin :) Lütfen takipte kalın. Ayrıca görmemiş olanlar için söyleyeyim Real Techniques Core Collection fırça seti hediye ediyorum. İçinizden biri bu setin sahibi olacak. İlgilenenler şu linkten (http://puchilovesfashion.blogspot.com/2013/09/amerikadan-frca-alsverisim-ve-real.html çekilişle ilgili yazıya ulaşabilir ve oradaki şartları okuyarak katılabilir. 

Hepinize güzel günler ve bol şans :)

7 yorum:

  1. Hepsi harika görünüyor , güle güle kullan , darısı başımıza :)

    YanıtlaSil
  2. Güle gülle kullan hepsini,nazar değmesin :) Pink swoon ve sable'ı çok beğeniyorum bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım :) bence de ikisi en temel renkler

      Sil
  3. Güle güle kullan aldıklarını, çok güzel görünüyorlar. :) Mac fiyat olarak Amerika'nın Flormar'ı neredeyse.. ama burda kazık üstüne kazık yiyoruz :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.. kesinlikle katılıyorum sana amerikanın flormarı ve onlar bide pahalı buluyorlar :)

      Sil
  4. çok renkli ve hoşlar güle güle kullan ve daha da güzelleş :D
    yurtdışına çıkmak istiyorum sırf kozmetik için, pahalı mı orada nasıl?

    YanıtlaSil