5 Ağustos 2013 Pazartesi

Indirim Alışverişleri


   Merhabalar herkese, 
Son bi kararla Gratis ve Watsonslardan mümkün olduğunca alışveriş yapmamaya, bir şey almak istediğim de ise büyük indirim zamanlarına denk getirmeye çalışmaya karar vermiştim çünkü alırken ucuz algısıyla bir sürü dandik şey alıp, kasada hiç de az meblağlar ödemeyip sonrasında da aldığım şeylerden çoğunu (özellikle makyaj malzemesi) bir kenara fırlattığımı farketmiştim.

Şu sıralar John Frieda' nın şampuan serilerinden türkiyede satılmayan bitanesinin şampuanını kullanıyorum. Ondan aslında çok memnunum ama bitmek üzere ve tekrar alma imkanım olmadığı için daha öncede şampuan ve kremini kullandığım Volume serisinin şampuanını aldım. Watsons ' da yüzde 25 indirim vardı John Friedalarda...
   

   Bir diğer denemek istediğim ürün de Garnier' in karma ve yağlı ciltler için olan bb creamiydi. Bu ürünün ilk çıkan yayvan tüpte olanını sevmemiştim, fazla yağlı bir yapıdaydı ve açık rengi bana koyu geliyordu. Karma ciltler için olanı ise diğerinden ilk görüşte ayırt edilecek uzun ince bir tüpte geliyor ve bi hayli sevdiğim Garnier' in roll on şeklindeki kapatıcısıyla aynı yapıda ! 
   Ben o roll on kapatıcıyı, hiç makyaj yapmadan dışarı çıktığımda hızlı bir şekilde makyaj yapmam gerekiyorsa fondoten gibi tüm yüze sürüyordum, hemen parmaklarla yediriyorum ve TA TAA !! İnce yapısıyla ciltte inanılmaz doğal duran bir ürün! Bu nedenle 40 ml içeren bu bb kremi severel kullanacağım.
   Yüzde 20 indirim vardı sanırım zaten kendi normal fiyatı 16 lira olduğu için çok fark etmedi ma hem açık hem yazın daha iyi olur diye düşünerek orta rengini aldım. Kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle de hiç fondoten pudra kapatıcı kullanmayan , belki gozeneklerinden cekinen yada sadece bu islerin icine girmek istemeyen herkesin seveceği oldukça pratik ve kolay kullanımlı bir ürün.


   Normalde Rimmel' dan meşhur Stay Matte pudra , Kate Moss serisindeki rujlar ve 2 firçalı rimeli hariç bişey kullanmamıştım. Rimel asla kurumayip heryere bulaştığı için nefret etmiştim hatırlıyorum. Kate Moss rujları seviyorum, Stay Matte pudra da çok ince olmadığı için az ve hafif kullanılmasıyla fiyatına göre çok çok iyi bi ürün bence. Onları tavsiye ederim şiddetle (rimel aslaa tabi) Bu allık ise hiç aklımda yokken tesadüfen görüp sepete atıverdim çünkü nezamandır alöak istediğim Nars Deep Throat allığın neredeyse aynısı...Adı Live Pink , çok güzel bir şeker pembesi içinde de altın ışıltılar var. Deep Throattan tek farkı ışıltısının daha hafif olması bir de fiyatınım 16 lira olması :) Ben yüzde 50 indirimle 8 lira gibi bişeye aldım.


   Bu fotoğraftan da ışıltılarını görebilirsiniz ama çok hafif... Allığın üstüne doğal bir aydınlatıcı uygulamışsınız gibi duruyor . Pembe allık zaten insanı genç ve canlı gösterir bir de ışıltısıyla bu etkiyi arttırıyor. Mutlaka ve mutlakaaa alın derim :)


   Gelelim Sephora' nın sephorada satılan ürünlere yaptığı yüzde 15 lik indirime...Bu indirim sadece black karta olabilir çok emin değilim ama mail gelmiş olması gerekiyor kullanabilmeniz için...

   Öncelikle Sephora' yı indirim konularındaki cimriliği ile kınıyorum. Zaten Benefit, Too Faced gibi kendi bünyesimde sattığı markaları Chanel, Dior fiyatlarına satıyor - kii bazı ürünleri hariç çok da iyi olmadıkları halde (küçücük porefessionel primer 99 liraydı ! ) - bir de indirimler ennnn fazla yüzde 15 , çok çok minik bir fark... 


   Fakat benim ennnnn sevdiğim bronzlaştırıcım Nars Laguna, azalinca paketinin gazabina uğrayıp bu hale geldiği ve bana çok fazla dayanmayacağı için bu indirimden faydalanarak yeni bitane aldım.


   Laguna gerçekten çok güzel bir bronzlaştırıcı , kesinlikle ününü hakediyor. Hafif ışıltıları olsa da yüzde mat duran kahve tonlu bir bronzlaştıcı. Tek kötü yanı kocaman görünmesi tamamen bir satış taktiği aslında 8 gram gibi allık vari bir gramajı var ve yavyan kutusunda az kalınca fotoğraftaki gibi kırılıyor , çok pigmentli değil oyüzden çabuk bitiyor ve yenisi şuanda 93 tl :(


   Son istikamet ise Mac oldu... Su 6li allik paletini Nars Danmari allik paletinden once olusturmaya baslamistim. Sadece pro mac dukkanlarinda satilan kontur pudralarindan (sculpt and shape powders olarak geciyor) Empasize (lightscaped gibi fakat daha yogun sedef rengi bir aydinlatici) ve Shadowy (soguk tonlu bir mat kahve) ayrica Dollymix allik zaten bulunuyordu. Hem bu paleti doldurmak adina hemde refill formda kutusuz olarak satilan alliklar ozellikle ulkemizde daha ucuz oldugu icin uzun zamandir almak istedigim Well Dressed alligi almak istedim. Bu palete bir de Peaches ve Fleur Power eklemek istiyorum eger fikrim sonradan degismezse.


   Well Dressed fotoğraflarda orjinal rengine baya yakın çıktı. Hafif sedef bulunduran oldukça açık mavi tonlu bir allık.

   Chanel Narcisse' e benziyor gibi , elimde bu tonlarda başka allık yok nedense hep pembe ve seftalilere yönelmişim allık seçimlerimde. Yakında detaylı bir yazısını ve kıyaslamasını yapacağım takipte kalın. Ayrıca swatch yapmamı istediğiniz yada merak ettiğiniz bişey olursa lütfen sormaktan çekinmeyin. Allahaısmarladık!

7 yorum:

  1. Çok güzel bir alışveriş yapmışsın ilk tespitin çok doğru her yer ıvır zıvır doluyor kendime dur diyorum ben de :/ Güle güle kullan ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım hak vermene sevindim :)

      Sil
  2. Süperr şeyler almışsın mutlulukla kullan..

    YanıtlaSil
  3. That Rimmel blush looks so beautiful! x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. its really similar to nars deep throat blush , less shimmery and sooo cheap which is always a good thing :)

      Sil
  4. En kısa sürede bende bu şekilde toplamak istiyorum mac allıklarımı :( güle güle kullan ve peaches kesinlikle olmadı direkt turuncu :)

    YanıtlaSil