22 Ağustos 2012 Çarşamba

Fondöten Dosyası


   
Merhabalar, bugün şuan elimde olan fondötenleri masaya yatırmaya karar verdim. Böylece içlerinde almayı düşündüğünüz bitane varsa kullanmış bir insanın görüşünden faydalanabilirsiniz.. 

Kuşkusuz ki fondöten, bir insanın kendine güvenini en çok getiren makyaj ürünü ve  insanın cilt tipiyle çok paralel giden bir konu, yani kimisinin çok beğendiği bir fondöten sizde felaket durabilir. 
   
   Benim karma bi cildim var, yanaklarım ve dudak çevrem kuru, burnum ve alnım ise yağlanmaya meyilli... Bu aslında bi dezavantaj, çünkü her dönem cildim farklı oluyo diyebilirim bu durum da doğal olarak fondöten seçimimi etkiliyor.




   Önce çoğunlukta olan MAC fondötenlerimle başlıyım... Mac' ten ilk aldığım fondöten olup, bitmiş olduğu için en üstteki resme de koymayı unuttuğum, yukarıdaki resimde  ise sol baştan 1. olan Studio Fix Fluid fondöten SPF 15 içeriyor. Şişesini atmadım bu post için bekletiyordum çünkü bu benim şuana kadar kullandıklarımdan en sevdiğim Mac fondöten diyebilirim. İnternette okuduğum yorumlardan çoğu kişinin bu fondöteni sevmediğini duyunca oldukça şaşırdım bu nedenle. Öncelikle bu fondöten full coverage, türkçesiyle, tam kapatıcı nitelikte bir fondöten. Hatta benim şuana kadar kullandığım bütün fondötenler arasında en kapatıcı olanı...Ben bu yüzden sevdim bu fondöteni. Ayrıca yüzde çok hafif bir ışıltı oluşturuyor yani mat bi fondöten değil bu nedenle daha doğal durduğunu düşünüyorum, bence tek handikapı ise parmakla  yada düz bir fondöten fırçasıyla uygulandığında yüzde biraz fazla durması...Yani fondöten sürüldüğünü belli etmesi ( çünkü çok kapatıcı ) ... Ama Mac 187 gibi stippling brush denilen ve daha az bir uygulama sağlayan bir fırçayla hayal bence...Kapatıcılığından heralde, benim yüzümde diğerlerine göre kalıcılığı en yüksek fondöten diyebilirim zaten kullandığımda kapatıcı bile uygulamama gerek kalmıyor, o derece etkili... Bendeki rengi NC25, ama ben bu fondöteni yazın almıştım kışın biraz koyu geliyor çünkü ben NC20 yim. Kışın bunun NC20 sini almayı planlıyorum.


   Mac Prolongwear ise, Studio Fix Fluid ' in biraz geliştirilmişi olarak sunulunca herkes gibi beni de etkiledi tabiki..Pompası vardı (Studio Fix' 'in en büyük sorunu bence ) ve 15 saate kadar dayandığı gibi bir iddia ile Prolong wear serisinde yer alıyordu ve yine SPF 15 içeriyordu... Yaz olduğu için Nc25 rengini aldım.. Ama tek kelimeyle hiç sevmedim bu fondöteni. Bikere yapısı Studio Fix Fluid' ten çok farklı. Bu fondöten sadece Mac 190 fırçayla ( yani klasik düz fondöten fırçası ) uyguladığımda yüzümde pütür pütür durmadı onun haricinde elimle bile sürsem berbat duruyor. Üstelik rengi yine Nc 25 olan Studio Fix' ten daha koyu daha turuncumsu duruyor. Gelelim en büyük iddası olan kalıcılığına. Bence bu da koca bir yalan...Özellikle çenemde ve burun çevremde hemen yokoluyor. Bence Studio Fix Fluid buna göre daha kalıcı...Özeti;  hiç sevmedim, bitsin diye uğraşıyorum, bidaha asla almam.

   Mac Studio Sculpt SPF 15 fondöten ise, orta kalıcılık iddialı ve nemlendirme özelliği olan kuru ciltlere tavsiye edilen bir fondöten...Ben bu fondöteni cildim kuru olduğu zaman kullanırım diye aldım ama bu da beni çok tatmin etmedi açıkcası. Zaten yanlışlıkla bi açık rengi olan Nc15 ' i almışım, internet swatchlarına bakarak almıştım... Yapısı krem gibi hafif bi köpüklük var içinde sanki, yüzde gerçekten bir nemlendiricilik hissi uyandırıyo ama bu da benim cildimde kusurları çok belli etti, biraz kuru kuru durdu, zaten bana açık geldiği için bir kireçlik oluştu yüzümde. Yani şöyle söyleyebilirim, Studio Fix Fluid' in Nc15 i bence böyle durmazdı o daha iyi dağılıyor ve yüzde daha pürüzsüz duruyor. Zaten Studio Sculpt fırçayla iyi sürülmüyor, parmak daha etkili oluyor ama dediğim gibi pek yedirilmiyor yüze. Ben bunu Mac Face and Body' nin üzerine uyguluyorum öyle daha iyi bir sonuç alıyorum zaten birazdan değineceğim. Özet geçicek olursam sevmedim, bitince bir daha almam...


   Veee son olarak benim joker fondötenim, Mac Face and Body... Güneş koruması içermiyor. Kapatıcılığı az, renkli nemlendirici seviyesinde. En çok kapatıcılığı el ile uygulandığında veriyor Su bazlı bi fondöten kullanmadan önce sallamak gerekiyor bu yüzden. 

    Dediğim gibi ben fondötende biraz kapatıcılık seviyorum çünkü cildim her zaman düzgün olmuyor ve geri kalan her yere kapatıcı sürmekle uğraşmak istemiyorum, zaten okul falan derken buna zamanımda olmuyor sabahları.. Bu nedenle bu fondöten tek başına bana yeterli gelmiyor. Ama eğer cildim o sıralar pürüzsüze yakınsa face and body görünüşümü aydınlatıyor ve çok doğal duruyor gerçekten. 

   Ama ben bu fondötenin bir özelliğini keşfettim, çok hafifçe cilde bir fırça yardımıyla iyi dağıtılarak uygulandığında ve üstüne başka bir fondöten sadece ekstra kapatıcılık gereken bölgelere olmak üzere uygulandığında, tek başlarına pütür pütür duran fondötenler kusursuz duruyorlar bunun üzerine yani bir çeşit fondöten bazı gibi kullanıyorum denebilir. Bu şekilde tek başına kullanmayı sevmediğim fondötenleri, Mac Studio Sculpt gibi, bununla beraber kullanabiliyorum.







   Lush Color Suplement Jackie Oates, bu benim çok sevdiğim Lush 'ın tamamen doğal içeriklerden oluşan fondöteni. Yapısı fondöten gibi yağlı değil daha çok BB krem gibi cilt tarafından emilen ve yüzde bişey yokmuş gibi duran bir ürün.. Ben bunu dışarıya çıkarken hiç kullanmadım ama ev ortamında bi misafir gelecekse ve ben makyajlı gibi durmak istemiyor ama aynı zamanda yüzümdeki renk eşitsizliğini kaldırmak, göz altlarımı ve yüzümü şöyle bi aydınlatmak istiyorsam bunu sürüyorum, inanılmaz doğal duruyor. Bendeki en açık rengi olan Jackie Oates... Bu ürünün bence en kötü özelliği kokusu...Suda ıslatılmış bakliyat gibi bir kokusu var. Ama dediğim gibi sevgiliniz ziyaretinize gelecekse ve fazla YAPILMIŞ bir görüntü istemiyorsanız bu çok sinsi bir ürün bi denemenizde fayda var toplam 5 renkten oluşan bir renk skalası var; açık pembe, açık sarı, koyu pembe ve koyu sarı ve de bendeki açık rengi.. Fiyatı 30 lira gibi bişeydi sanırım ben aldığımda, şişesi inanılmaz minik oyüzden ilk biraz fazla bulmuştum ama çok azı bile bütün yüze yetiyor. Bidaha alırım dediğim gibi özel amaçlara hizmet eden bi ürün ;)



   
Make Up Forever Mat Velvet , yağsız su bazlı bir fondöten ve güneş koruması içermiyor. Ben bunu amerikadan almıştım artık Sephora 'larda satılıyor ama fiyatını bilmiyorum. Çok beğendiğim bir fondöten değil ne yazık ki, yüzümde kusurları çok öne çıkarıyor. Ama Mac Face and Body ' nin üstüne uyguladığımda güzel bir görüntü elde ediyorum. Hatta Face and Body ile en sevdiğim ikili kombinasyonu bu fondötenle elde ediyorum diyebilirim...Çok yağlı ciltlerde mucizeler yaratabilir bence ama bana olmadı, tekrar almayı düşünmüyorum. 




   Ahhh Missha BB Cream SPF 42 .... Ne diyebilirim dostum seni alamıcaz artık.... Çok üzgünüm bunun içinde .... Fondötenden daha sevdiğim bir yapı ve bunu keşfettiğim zaman fondötenlerimin pabucu uzuuun bir süre rafa kalkmıştı. Bende 4 tane vardı aslında, amerikadan gelen bir arkadaşıma sipariş verip getirtmiştim. Bitanesi bitti, bitanesini blog çekilişimde verdim bende kaldı 2 tane... Yalnız ikisi aynı renk değil en açık pembe alt tonlu olan 13 numarası ve 2. en açık rengi olan 21 numarası... 

   21 bana daha iyi oluyor ama 13 üde kullanıyorum zaten bu ürün nemlendirici krem gibi olduğu için cilt tarafından emiliyor bir zaman sonra ve ciltle bütünleşiyor renk, öyle sırıtmıyor...

   Çok sevdiğim bir üründü inşallah gidenle gelenle alabiliriz. Lanet olsun bu yasaklara puuu.. 




 
   Chanel Pro Lumiere SPF 15, fondötenlerimin içinde en sevdiğim ikinci fondöten diyebilirim. Hatta birazcık daha fazla kapatıcı olsa en sevdiğim olacakmış çünkü bunun yapısı çok güzel... Yüzde duruşu çok doğal, kendiliğinden bir ışıltısı var ki oda cilde ayrı bir doğallık katıyor bence. Kıvamı oldukça akışkan ve bendeki en açık rengi olmasına rağmen Nc20 seviyesinde, çok açık değil yani... Kokusu Chanel' in her ürünü gibi muhteşem ve güzel dağılıyor. Orta kapatıcıılıkta olmasına rağmen bu ürün yüzde baya kalıcı.. Öyle bir test yapmadım ama bunu kullandığım zamanlarda hemen kaybolmadığını farkettim, yazın bile...

   Yeniden alırdım fakat artık bu üretilmiyor yerine Perfection Lumiere diye bi fondöten çıkardılar bakalım bu bitince onu alıp denemek istiyorum açıkcası...




   Clinique Repairwear Anti Aging SPF 15, fondöten benim için süpriz bir ürün... Bu ürünü biraz tesadüfen aldım ve bu kadar iyi çıkmasını beklemiyordum açıkçası ve farkettim ki aslında ben fondötende sarı alt tonlu değil Neutral 'ım yani aradayım. Bej tonlu fondötenler bana daha iyi oluyor. Chanel' de öyle mesela...

   Kapatıcılığı çok iyi, yapısı hafif nemlendiricili gibi ve kremsi bi yapıda ama iyi dağılıyor. Yaz olduğu için henüz çok kullanmadım oyüzden kalıcılığı açısından yorum yapamıyorum ama şimdilik çok sevdiğimi söyleyebilirim. Anneme de makyaj yaparken birgün bunu kullandım oda çok sevdi. Kesinlikle tavsiye ediyorum...

   Fondöten dosyam şimdilik burada kapanıyor... Kendime bir fondöten yasağı koydum ve en az 2 tane fondötenimi bitirmeden başka almamaya karar verdim. Şuan için ileride denemek istediklerim arasında da Laura Mercier Tinted Moisturizer, Nars Sheer Glow, Chanel Vitalumiere Aqua ve Guerlain Parura Extreme fondöten var.

   Sizin bana önerebileceğiniz hangi fondötenler var? Siz neler kullanıyorsunuz? Yorum olarak yazarsanız sevinirim.. 

   Hepinize pürüzsüz günler diliyorum :)

12 yorum:

  1. Misshayı artık türkiyede alabiliyorsun bende kulanıyorum fiyatı biraz pahalı gelsede yinede ben seviyorum:)misshanın resmi sitesine gerip alta türkiye var ona tıklayınca çıkıyor;)
    Ela.

    YanıtlaSil
  2. aaa süperr bu bugün aldığım en güzel haber :) teşekkür ederim canım ..

    YanıtlaSil
  3. MAC products are the best! :)

    YanıtlaSil
  4. süper bir yazı olmuş ellerine sağlık.Arada açıp okuyorum almayı düşündüğüm ürün olursa
    Bu arada geçen gün misshanın sitesinden aldım hemen geldi kremimim alışmaya çalışıyorum 20ml aldım 30tl kargoda ücretsizdi,pahalımı bilemedim ama bb kremler pahalı sanırım hep:)

    YanıtlaSil
  5. :) teşekkür ederim canım...normalde misssha'nın amerika sitesinde 50 ml olanı 30 dolardı türkiye sitesinde de 59 tl.. bence gayet normal çünkü genelde amerikayla türkiye arasında bi 20 tl fark oluyo bunda o bile yok iyiki almışsın memnun kaldın mı peki?

    YanıtlaSil
  6. Ben missha yi hongkong dan 50 ml 15 dolara aldim kizlar boujours magazasindan

    YanıtlaSil
  7. Ben misshayı pek sevemedim cunku 21 de 23 te cok acık geliyor cildime, birde missha watery almıstımki rengi bana güzel olmuştu ancak 1 yıl olmadan bozuldu içindeki su ve katı yapı ayrıstı atmak zorunda kaldım. Revlon fondotenleri cok begeniyorum tevsiye ederim. Banada beklerim :)

    http://makeupbybgm.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Fondötenlerle aram hiç yoktur. Önümüzdeki haftalarda almak zorunda kalacağım için çok faydalı bir yazı oldu. Clinique ilk tercihim olucak sanırım. :)

    YanıtlaSil
  9. NC15 Studio Sculpt güzel bir ürün aslında. Bence rengi size uymadığı içindir.Açık kaldıysa cok sırıtıyordur diye dusunuyorum..Benim almayı dusunduğum bir ürün çunku..

    YanıtlaSil
  10. Mac studio fizx fluid ve f&b ortak urunlerimiz olmus :) ben inanilmaz kapAticiliktan pek haz etmedigim icin aa bak sunuda dene diyemicem cilt tipimiz ayni olmasina ragmen ama bir gun olurda ince yapili font istersen benefit hello flawless font bi bak derim ciltteki durusu cok hos :))

    YanıtlaSil
  11. Mac studio fizx fluid ve f&b ortak urunlerimiz olmus :) ben inanilmaz kapAticiliktan pek haz etmedigim icin aa bak sunuda dene diyemicem cilt tipimiz ayni olmasina ragmen ama bir gun olurda ince yapili font istersen benefit hello flawless font bi bak derim ciltteki durusu cok hos :))

    YanıtlaSil
  12. merhaba armani shaping krem fondoteni muhtesem

    YanıtlaSil