21 Şubat 2012 Salı

Fırça Dosyası 1 : Yüz Fırçaları ve Muhafazası


   Makyajla ilgili tek bildiğim şey, kendi yaptığım basit ötesi günlük makyajdan ibaretken YouTube makyaj gurularından Pixiwoo' da gördüğüm bi göz makyajını falan evde kendi dandik fırçalarımla yapmaya çalışırdım; bi türlü olmazdı, iyi durmazdı. Beceriksiz olduğumu düşünürdüm. 
   Sonra benimde bi fırça setim olmalı belki de ondan olmuyodur dedim ve nette gezinirken tesadüfen E.L.F (Eyes Lips Face) markasıyla tanıştım. Duymamış olanlar için söyleyeyim, E.L.F Amerika' da Drugstore denilen Gratis tarzı ucuz kozmetik malzemeleri satan yerlerde satılan ve internet üzerinden de online alışveriş imkanı tanıyan çok uygun fiyatlı bi kozmetik markası. Pek çok ürünü 1 , 1.5 dolar gibi fiyatlardan satılan ELF' in, hala aynı mıdır bilmiyorum ama 30 dolara 10 parçalık bir fırça seti almıştım. Kesik uçlu pudra fırçası YouTube' da falan çok ünlüdür onun herkes sever onu ama ben hiç memnun kalmamıştım çok dandikti, yani plastik gibiydi kılları ve deli gibi dökülüyodu, ayrıca göz için olan fırçaları da yetersizdi. Kaldı ki bu fırçalarla da yapamadım beğendiğim göz makyajlarını ve attım hepsini, sevmediğim şeyleri evde tutmam genelde atarım çünkü gördükçe canım sıkılır boşa giden paralara... 
   Daha sonra iyi makyaja giden yolun iyi fırçalardan gittiğini farkettim ve tam o esnada Sigma'yla tanıştım. Sigma, Mac' e göre falan neredeyse yüzde 50 daha hesaplı oluşu ve benzer fırçaları satması sebebiyle cazip gelmişti. Önce tek tek aldım en temel fırçalardan sonra en büyük setinden aldım. Sigma'nın bazı fırçalarını sevdim ama bazılarını hiç sevmedim. Verdim bi kısmını... Kalite açısından Mac' le falan boy ölçüşemiyo bence ama idare eder, zaten detaylı incelerken hangilerini beğendiğimi söylicem ama şimdiki aklım olsa almazdım Sigmaları..Gider direk Mac alırdım kalan paralarla da Sue Devitt ve Louise Young' dan almayı istediğim fırçaları alırdım... Zaten sonra neredeyse hepsini Mac' ten aldım ve almaya da devam ediyorum. Ama işte herkes övüyo falan iyi olduğunu düşünüp alıyosunuz, daha realistik yorumlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum oyüzden zaten bu blogu açtım yoksa bu şekilde ürün tanıtan eden bi sürü blog, site var.
   Her neyse, öncelikle yüz fırçalarımdan başlıyım..Benim fırçalarımın hiç biri makyaj masasında falan açık olarak durmuyor. Eve çok toz girdiği için, açıkta duran fırçalar sürekli toz toplayacağından onları kapalı biyerde tutamanın daha iyi olacağını düşündüm.Yüz için kullandığım fırçalar, Sigma' nın büyük fırça setiyle gelen Roll-On şeklindeki fırçalıkta duruyo. Bu fırçalık, fırça girişlerinin sadece o sete uygun olması sebebiyle başka şeyler koymak istediğiniz zaman pek kullanışlı olmuyo ama ben hepsinin bi yerde durmasını istediğim için ısrarla zorluyorum ve sığdırmaya çalışıyorum.


Sol baştan başlayacak olursam;
   Nars' ın Bronzlaştırıcı Fırçası olarak satılan kalın keçi kılından yapılan fırçası...Bu çok sık ve kalın kıllı bi fırça olduğu için daha çok, yazın bronzlaştıcıyı fazla fazla sürmek istediğim zaman kullandığım bi fırça, kışın hiç kullanmadım diyebilirim.
Sonraki 2 fırça, Sigma' nın Top Kabuki ve Round Kabuki olarak satılan sentetikimsi fırçaları.. Bu fırçaları önce yüze verdiği his sebebiyle hiç sevmedim. Biraz fazla sentetik bi his uyandırıyo ve hareket ettirmesi biraz zor. Kesik uçlu olan Top Kabuki' yi pek çok blogda ve Youtube' da çok sevilen bi fondoten fırçası olarak görmüşsünüzdür. Ama benim nacizane deneyimlerimle bu fırçanın her tip fondotenle uyuşmadığını söyleyebilirim. Ne tip derseniz çabuk sabitlenen ve fazla kaygan olmayan fondotenleri uygulamaya pek müsait değil çünkü fırça da yüzde kaymayan bi fırça...
   Sigma Large Powder F30, Sigma' nın uzun saplı büyük pudra fırçası...Bunun bide kısa saplı ve fırça kısmı daha basık olanı vardı ki ben onu almamıştım. Bu fırça ilgili aklıma gelen ilk şey, Amerika' dan ilk geldiğinde paketini açtığım anda çok sevdim..İnanılmaz yumuşak ve akıcıydı - bu tam sağındaki içinde geçerli - fakat 1 kullanışta bile o yumuşaklık ve akıcılık kayboluyo ve yerini sinir olduğum yapış bi hisse bırakıyo, anlatması güç ama takılıyo adeta, samanlaşıyo... Fırça temizleyiciyle değil ama şampuanla falan derin temizlediğiniz zaman geri geliyo o ilk andaki hissi, ama zaten bu fırçalarla pudra ürünler sürüyorum derin temizlik yapamam ki sürekli :/  Mac' ten alınacak Sigma Fırçalar Listemde yer alıyor kendisi...
   Sigma Tapered Face F25 ise Large Powder'la aynı fırça kalitesine sahip tek özelliği ucu sivrileşen M.A.C 138' in muadili olan fırça, benim bronzlaştırıcı sürerken ve hemen hemen hergün kullandığım ama yukarda bahsettiğim sebeple çok sevmediğim ve Mac versiyonunu alacağım ( hatta Mac'lerde tükenmemiş olsa şuan kıyaslamasını yazıyor olacağım) fırçadır.
   Sigma Duo Fibre F50 ve yanında Mac versiyonu 187...Mac versiyonunu yeni aldığım ve daha sadece 1 kere fondoten sürerken kullanmama rağmen bunların arasındaki fark inanılmaz belli oluyo.. Öncelikle Sigma versiyonu fondoten sürerken berbat, iyi dağıtmıyor, sentetik kıllar Mac versiyonunkine göre daha az ve dizilişi daha farklı ve bu inanılmaz fark ediyor...Duo Fibre denilen yarı sentetik fırçalar, kullandığınız ürünü daha seyrek uygulamak için tasarlanmış...Özellikle de Mac Studio Fix Fluid gibi kapatıcılığı çok yüksek ve parmakla veya düz fondoten fırçasıyla, Mac 190 gibi, uygulandığında yüzde çok fazla duran fondotenler için ideal ama ben Sigma'yı bu hususta zayıf buldum ben ama yinede F50 ' yi krem allıklarda falan uygulamak için atmadım.
   Mac 190, bu fırça klasik bir fondoten fırçası. Ben seviyorum bunu özellikle de kapatıcılığı orta veya az seviyede olan fondotenleri sürerken. Mesela Beauty Blender süngerimin bile iyi sonuç vermediği, Mac ProLong Wear fondoteni en çok bu fırçayla sürdüğümde beğeniyorum cildimde.
   Mac 116, benim allık için aldığım bi fırçaydı. Hafif yassı bi yapısı var ben çok seviyorum. Tavsiye edeceğim bi fırça...
   Sigma Small Duo Fibre F55, F50' nin küçük versiyonu...Söylediğim şeyler aynen onun içinde geçerli, ben onu şuan sadece çok pigmentli allıkları hafif uygulayabilmek için kullanıyorum. Alırken ki amacım tabiki fondotendi...
Sigma Small Contour F05, bu fırça benim Sigmalar arasında sevdiklerimden...Geçenlerde aldığım Mac versiyonu 109' la pek aynı olmasa da bence güzel bi fırça. Mac versiyonuna göre kıllar daha sıkı, ucu küt gibi ve birazcık daha sert ama kesinlikle kontürleme işlemi için en az onun kadar verim alınır. Ben Chanel'in çok sevdiğim krem şeklindeki bronzlaştırıcısı Soleil Tan De Chanel'i Sigma olanla, toz halindeki kontürleme amaçlı kullandığım ürünleri ise Mac olanla uygulamayı düşünerek Mac versiyonu da almış bulunmaktayım yoksa bitanesi yeter yani..
   Mac 168, beyaz ve kesik şekliyle allık ve kontür amaçlı toz ürünler için birebir bi fırça. Ben nedense 109'u buna tercih ediyorum yani çok gerekli bi fırça değil kesinlikle. Ama ben allık ve kontür hatta bronzlaştırıcı için tek bi fırça almak istiyorum derseniz bunu alın derim. 109 allık için biraz fazla sıkı gelir ve kimse Heidi gibi yanaklar istemez dimi :)
   Mac 129, 116'ya göre daha pofuduk olan bu fırça hem allık hemde pudra için satılıyor. Ben allığı daha hafif sürmek istediğim zaman kullanıyorum çok sevdiğim bi fırça kendisi. Eğer ben pudramı da, allığımı da bronzlaştırıcımı da tek bi fırçayla uygulamak istiyorum derseniz sadece bunu alın derim. Özellikle bronzlaştırıcıyı tüm yüze hafifçe uygulamayı sevenler için ideal bi fırça. Bende el çantama atıyorum bunu genelde. Çok amaçlı olduğu için biyere giderken baya kullanışlı oluyo.
   En sondaki ise Mac 109, yukarda F05' i anlatırken değindiğim gibi boyutu itibariyle kontürleme için ideal, kılları bi hayli sık bir fırça. En sevdiklerimden biri, kesinlikle tavsiye ederim.

   Son olarak geldik kabukilere..Soldaki Sigma Buffer Kabuki, sağdaki ise NARS' ın Botan Brush denilen kabuki fırçası.
   Sigma Buffer, bi hayli yumuşak ve pudra için ideal ve ufak tefek bişey olduğu için ben bunu biyere giderken çantama atıyorum genelde. Özellikle de yazın bronzlaştırıcıyı sık sık tazelemek gerektiği için ben bunu alıyorum yanıma hem hafif uyguluyor hemde heryere sığıyor.
   Nars Botan Brush ise, oldukça büyük ve üst kısmı düz, kesik bi kabuki...Keçi kılından yapılan bu kabuki sert yapısına göre beklenmeyecek kadar yumuşak. Kılları çok sık, hiç yıkamadım henüz ama yıkanıdığında 3-4 günde anca kuruduğunu duymuştum. Fiyatı bi hayli pahalı, 75 dolara almıştım ben. Ne işe yarıyor derseniz, fazla olduğunu farkettiğim allık, bronzlaştırıcı ve pudrayı dağıtarak, birbirine karıştırmada ve daha doğal ve öğütülmüş bi görünüm oluşmak için kullanıyorum ben. Kesinlikle alınması gereken bi fırça aslında ama fiyatı buna çok büyük bi engel. 
   Mesela ben Pixiwoo'da falan fazla gelen allığı, bronzlaştırıcıyı pudra fırçasıyla dağıttıklarını görmüştüm ama ben yaptığım zaman pek etkili olmuyo. Botan ise anında siliyo gibi bişey baya etkili bu konuda ve ben elim ayarsız olduğu için sık kullanıyorum onu...
   Yüz fırçalarım bukadar. Sırada göz için kullandığım fırçalar var. Onlar da gelecek yazıda...
Şimdilik hoşçakalın :)

10 yorum:

  1. cok güzel post olmus tatlim! gecende yazdigim gibi bende Mac fircalarini cok seviyorum, bence paralarini hak ediyorlar, bazi blogcular 10 senedir kullaniyorum ayni fircayi hala bozulma yok diye yaziyorlar : )
    Ve bende senin gibiyim, hic evde sevmedigim birseyi tutamam, cöpü boylar ; )

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
  3. bayıldım fırça koleksiyonuna:)bloguda yeni kefettim bu arada:)

    YanıtlaSil
  4. :) teşekkürler , iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
  5. bloğunuza az önce üye oldum ve okuduğum ilk yazınız.tam da mac mi sigma fırça mı alsam diye düşünürken bu yazınız bana çok yardımcı oldu.realistik yorumlarınız için çok teşekkür ederim.umarım daha sık post yaparsınız.sıkı takipçilerinizden olacağım kesin.sevgiler.
    emel

    YanıtlaSil
  6. Çok açık ve profesyonel bir anlatım olmuş. Fırça wishlistim bu yazıyla biraz daha şekillendi. Daha ayrıntılı yazılar bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Ben de bir Nars hastası olarak bu yazınla yaralarımın depreştiğini ayrıca belirtmek isterim:)) Özellikle kabukisini ve allık fırçasını şiddetle istiyorum ama senin de dediğin gibi o fiyatları yok mu! İnşallah alabilirim. Yazılarını merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  8. Ay, süpermiş bu fırçalar. Özellikle de aşağıdaki tombişler.

    YanıtlaSil
  9. koleksiyon harikaaa,böyle güzel tesppitleri seviyorum, bende bu ara prof, makyaja sardığım için ufak bi araştırma yapıyordum ki kendimi senin yazını okurken buldum, sanıyorum söylediğin gibi kademe kademe gitmem gerek, evet aklım olsa mac alırdım demişsin fakat o deneyimlerin olmasa şimdiki doğruna ulaşamazdın, birdenbire prof. makyöz olmak ggibi bi iddiam yokk :) ama aydınlatıcı bilgilerin için teşekkürler hepsini dikkate alıcam ihtiyaçlarım doğrultusunda :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. inan prof makyözlükten öte gerçekten iyi fırçalar insana güzel makyaj yaptırıyor. bu bile yeter yani ..

    YanıtlaSil